Skip to main content

‘Αμεσα κοινή θέση από την Ε.Ε. για την Τουρκία ζητεί ο Γ. Δαλμάς του ΚΙΝΑΛ

Ο Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννης Δάλμας, κατά τη συνεδρίαση του Δικτύου Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος τόνισε πως η Ε.Ε οφείλει να καθορίσει άμεσα κοινή θέση για την Τουρκία, η οποία να περιλαμβάνει στοχευμένες κυρώσεις σε περιπτώσεις μελλοντικών καταπατήσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσβολής του κράτους δικαίου και έκνομων ενεργειών απέναντι σε τρίτες χώρες.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, σοσιαλιστή Ζοζέπ Μπορέλ κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην Ελλάδα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η Τουρκία συνεχίζει να αποτελεί απειλή για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είτε πρόκειται για τις παράνομες γεωτρήσεις, είτε για το σπάσιμο του εμπάργκο, είτε για την υπογραφή του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου.

Πηγαίνοντας προς τις εκλογές ο Ερντογάν θα δείχνει όλο και πιο εχθρικές διαθέσεις προς Ελλάδα και Κύπρο. Στην κατεύθυνση αυτή, καμία επιθετική δράση της Τουρκίας δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από την ΕΕ.