Skip to main content

Συνελήφθησαν τέσσερις για ληστεία βενζινάδικου με καλάσνικοφ

Τους τέσσερις δράστες της χθεσινής ένοπλης ληστείας σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Καλπακίου συνέλαβε η Αστυνομία το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή της Βροντισμένης Ιωαννίνων, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων.

Πρόκειται για αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 27, 19, 20 και 26 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της ληστείας, της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοφορίας και παράνομης εισόδου στη χώρα.

Ως προς το ιστορικό της ληστείας, χθες μετά τα μεσάνυχτα στην Εθνικό Οδό Ιωαννίνων – Καλπακίου, οι δράστες, έχοντας οι τρεις εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κρατώντας ο ένας πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και ακινητοποίησαν τον υπάλληλο του καταστήματος.

Στη συνέχεια, με την απειλή του όπλου και ασκώντας βία σε βάρος του, αφαίρεσαν τις εισπράξεις του καταστήματος και τρία κινητά τηλέφωνα και τράπηκαν σε φυγή πεζή.

Μετά από επισταμένες και μεθοδικές έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων αναπτύχθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις και ερευνήθηκαν όλα τα πιθανά δρομολόγια διαφυγής τους, οι δράστες εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε δασώδη και δύσβατη περιοχή της Βροντισμένης Ιωαννίνων, όπου ακινητοποιήθηκαν μετά από καταδίωξη και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το παραπάνω πολεμικό τυφέκιο, με γεμιστήρα που περιείχε 25 φυσίγγια καθώς και τα κλοπιμαία και το χρηματικό ποσό των 18.500 λεκ Αλβανίας.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους, ενώ οι συλληφθέντες, οι οποίοι εισήλθαν πεζή παράνομα στη χώρα, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.