Skip to main content

Αντίθετες στο ασφαλιστικό σχέδιο οι εργοληπτικές οργανώσεις

Την έντονη αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση εκφράζουν οι Εργοληπτικές Οργανώσεις. Όπως υποστηρίζουν, το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει εξοντωτικές επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των εταιρειών – μελών τους ή αυτοαπασχολούνται. Οι επιβαρύνσεις αυτές, σημειώνουν, ουσιαστικά απειλούν τη δυνατότητα επιβίωσης των μηχανικών και κατ’ επέκταση των εργοληπτικών εταιριών.

Οι Εργοληπτικές Οργανώσεις εκτιμούν ακόμη ότι η προοπτική κατάργησης της αυτονομίας του ΤΣΜΕΔΕ, όπως υφίσταται σήμερα υπό το ΕΤΑΑ, θα έχει καταστροφικές συνέπειες. Ο τομέας εγγυοδοσίας και πιστοδοσίας του ΤΣΜΕΔΕ -το οποίο παρέχει τη στήριξή του, από την ίδρυσή του, στις κατασκευαστικές εταιρείες και στους μελετητές και ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς- απειλείται άμεσα, προειδοποιούν.

Καλούν τέλος τις εταιρείες-μέλη τους και τις ατομικές εργοληπτικές επιχειρήσεις, να στηρίξουν την μεγάλη παντεχνική κινητοποίηση των μηχανικών και των λοιπών επιστημονικών φορέων αύριο Πέμπτη στις 11:30, στα Προπύλαια.