Skip to main content

Σφοδρά πυρά Zωής Κωνσταντοπούλου κατά Γιούνκερ

Συνέχεια στην αντιπαράθεση της Αθήνας με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έδωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την παρουσίαση των πρώτων συμπερασμάτων της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους.

Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η πρόεδρος της Βουλής είπε ότι ο Γιούνκερ αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού, αν και ήταν ο «εγκέφαλος», ως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, στη δημιουργία του «σκανδαλώδους πλαισίου» το οποίο αξιοποίησαν πολυεθνικές εταιρείες με έδρα και την Ελλάδα προκειμένου να φοροδιαφεύγουν.

Από το καθεστώς αυτό ζημιώθηκε και το ελληνικό δημόσιο με αποτέλεσμα απώλεια δισ. ευρώ από διαφυγόντα έσοδα, υπογράμμισε η πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε ότι ο ίδιος αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού με πρόφαση ότι το κάνει για το καλό του.

Την στήριξή του στο έργο της Επιτροπής εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Η πρόεδρος της Βουλής ανέγνωσε επιστολή του με την οποία της ζητά να μεταφέρει την ειλικρινή του αναγνώριση της «εμπεριστατωμένης και επιστημονικώς τεκμηριωμένης» συμβολής της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ενώ υπενθυμίζει τις θέσεις του για την ανάγκη δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας, τις οποίες είχε εκφράσει στην πρώτη συνάντηση της Επιτροπής.

Η πρόεδρος της Βουλής σημείωσ ότι «η σημερινή κυβέρνηση είναι η πρώτη που δεν έχει συμπράξει ούτε στη δημιουργία ούτε στην διόγκωση του δημόσιου χρέους» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση «νομιμοποιείται να χρησιμοποιήσει κάθε εργαλείο για την αμφισβήτηση και διαγραφή του χρέους και κάθε ενέργεια αποπληρωμής του όσο αυτή θέτει σε διακινδύνευση τα θεμελιώδη δικαιώματα του λαού και την ίδια την Δημοκρατία».

Η κ. Κωνσταντοπούλου έβαλε και κατά της Γερμανίας και της Γαλλίας, ενώ υπερασπίσθηκε τον ελληνικό λαό που εμφανίζεται ως τεμπέλης και κακοπληρωτής, λέγοντας ότι πρόκειται για «ενδοευρωπαϊκό ρατσισμό» και «συκοφάντηση». Ακόμη, υπενθύμισε ότι η Γερμανία δεν πλήρωσε τις οφειλές  των  γερμανικών επιχειρήσεων (όπως της SIEMENS) που εμπλέκονται στα σκάνδαλα διαφθοράς στην Ελλάδα.

Υπενθύμισε επισης και την πρόσφατη καταγγελία του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, με την οποία αποκαλύφθηκε  ότι στελέχη γαλλικών και γερμανικών τραπεζών έκαναν μυστικές συναντήσεις προκειμένου να μην «κουρευτεί» το χρέος της Ελλάδας ώστε οι τράπεζές τους να μην εγγράψουν ζημίες.

Αναφερόμενη στις γερμανικές οφειλές η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι η Ελλάδα δεν αποζημιώθηκε ποτέ για τις θηριωδίες των γερμανικών στρατευμάτων, αν και το 1953 συμμετείχε και αποδέχθηκε την διαγραφή του χρέους της Γερμανίας. Το μόνο χρέος που έχουμε είναι απέναντι σε εκείνους που αντιστάθηκαν για να είμαστε ελεύθεροι και εκείνους που έχασαν τη ζωή τους και την υγεία τους λόγω των αντιλαϊκών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας, υπογράμμισε η Πρόεδρος της βουλής, σημειώνοντας ότι σήμερα κάθε παιδί που γεννιέται να  χρωστά 32.000 ευρώ.

Ο Πρωθυπουργός, που βρισκόταν από νωρίς το πρωί στη Βουλή, αποχώρησε από τη συνεδρίαση προκειμένου να συναντηθεί με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν.

newsroom naftemporiki.gr