Skip to main content

Για εκδίωξη αμάχων κατηγορεί τους Κούρδους της βόρειας Συρίας η Τουρκία

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Οι κουρδικές πολιτοφυλακές εκδιώκουν αμάχους από τη βόρεια Συρία και  τους αναγκάζουν να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους, όπως ακριβώς έκανε και το Ισλαμικό Κράτος και οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Άσαντ, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται και σκοτώνει όσους αιχμαλωτίζει. Το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης – Κόμμα Εργαζομένων του Κουρδιστάν (PYD/PKK) καταλαμβάνει συγκεκριμένες περιοχές και αναγκάζει τους ανθρώπους να μεταναστεύσουν», ανέφερε στην τουρκική κρατική τηλεόραση ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Από τη Σαουδική Αραβία, όπου και βρίσκεται, πρόσθεσε ότι «δεν έχει σημασία ποιος έρχεται: το συριακό καθεστώς, το Ισλαμικό Κράτος, το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης, όλοι κυνηγούν αμάχους».

Το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης είναι το συριακό παρακλάδι του PKK του Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.