Skip to main content

Yπερψήφιση των Πρεσπών εισηγείται η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς και, σύμφωνα με πληροφορίες, εγκρίθηκε η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εισήγηση εγκρίθηκε με ποσοστό 70% (11 μέλη ψήφισαν «ναι» και 5 ψήφισαν «κατά»).

Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατη συνέντευξή της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε δηλώσει πως η Κ.Ο. του κόμματος θα ψηφίσει ενιαία στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Δεν υπάρχει θέμα πειθαρχίας, αλλά προφανώς θα υπάρχουν συνέπειες» ανέφερε και τόνισε: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρξουν άνθρωποι στο ΚΙΝΑΛ που θα βάλουν την προσωπική τους άποψη πάνω από τον κοινό στόχο».

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε πως «19 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ είμαστε κατά της Συμφωνίας», προσθέτοντας πως «από αύριο που αρχίζουν οι διαδικασίες στη Βουλή οι αναστατώσεις που υπήρχαν θα σταματήσουν».

Ερωτηθείς τι θα πράξει το ΚΙΝΑΛ αν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος λάβει την απόφαση να υπερψηφίσει τη Συμφωνία ο κ. Λοβέρδος παρέπεμψε στη δήλωση της Φώφης Γεννηματά ότι «θα υπάρξουν συνέπειες». Όπως είπε, αν ο κ. Θεοχαρόπουλος δηλώσει υπέρ της Συμφωνίας θα πρέπει να αντικατασταθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου εκπροσωπεί την παράταξη.

naftemporiki.gr