Skip to main content

Ο Τραμπ ελπίζει ότι η δίκη του θα έχει τελειώσει έως την Κατάσταση της Ένωσης

Με την ελπίδα ότι η δίκη του στη Γερουσία θα έχει λάβει τέλος έως την Κατάσταση της Ένωσης, στις 4 Φεβρουαρίου, οπότε θα μπορεί να κοιτάξει μπροστά και να απεθυνθεί στους Αμερικανούς για το το σκοπεύει να κάνει τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ετοιμάζεται ο Ντόναλντ Τραμπ να γίνει ο 3ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που αντιμετωπίζει την απομάκρυνση από το αξίωμά του.

«Η διάθεσή του είναι έως την Κατάσταση του Ένωσης να έχει αφήσει πίσω του αυτήν την ιστορία και να μιλήσει για το τι θα κάνει εντός του 2020 και τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια», δήλωσε σχετικά ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ χθες στο Fox News.  

Το χρονοδιάγραμμα του Αμερικανού προέδρου ωστόσο θεωρείται ιδιαίτερα φιλόδοξο, δεδομένης της δημόσιας στήριξης για δίκαιη απόδοση των κατηγοριών στη δίκη, η οποία θα αρχίσει αύριο. Ο ίδιος ο Γκράχαμ άλλωστε προέβλεψε ότι η ταχεία απόρριψη των κατηγορίων στην οποία ήλπιζε δεν είναι δυνατή.

Τις επόμενες εβδομάδες συνεπώς, οι γερουσιαστές θα αποφασίσουν εάν ο Αμερικανός πρόεδρος πρέπει να απομακρυνθεί από το αξίωμά του, βάσει του κατηγορητηρίου που σχημάτισε η Βουλή των Αντιπροσώπων και συνοψίζεται σε δύο σημεία, ότι έκανε κατάχρηση της εξουσίας του παρακρατώντας τη στρατιωτική βοήθεα στην Ουκρανία προκειμένου να αναγκάσει την κυβέρνηση να διεξαγάγει έρευνα εις βάρος της οικογένειας του Τζο Μπάιντεν και ότι επιχείρησε να παρακωλύσει τις έρευνες του Κογκρέσου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ το αντιμετωπίζει ως «φάρσα των Δημοκρατικών» με την ελπίδα ότι θα κερδίσουν στις εκλογές του 2020. «Παραπέμπομαι σε δίκη επειδή έκανα ένα τέλειο τηλεφώνημα», υποστήριξε σε ανάρτησή του στο Twitter αναφερόμενος στο επίμαχο τηλεφώνημα της 25ης Ιουλίου με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian