Skip to main content

Γαλλία: Τέσσερα άτομα ενώπιον της Δικαιοσύνης για συνέργεια στις ισλαμιστικές επιθέσεις

Τέσσερις άνδρες θα εμφανιστούν την Τρίτη ενώπιον της γαλλικής Δικαιοσύνης ως ύποπτοι για συνέργεια με έναν εκ των δραστών των ισλαμιστικών επιθέσεων στο Παρίσι, που κατέληξαν στον θάνατο 17 ανθρώπων.

Στους συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν ηλικίες μεταξύ 22 και 28 ετών, αναμένεται να απαγγελθούν και επισήμως κατηγορίες.

Εξετάζεται συγκεκριμένα η σχέση τους με τον Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος δολοφόνησε τέσσετις ανθρώπους σε εβραϊκό παντοπωλείο, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι μία ημέρα νωρίτερα πυροβόλησε και σκότωσε μία αστυνομικό στη γαλλική πρωτεύουσα.

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν σε εφόδους της αστυνομίας την Παρασκευή και ανακρίθηκαν για «πιθανή υλική βοήθεια», όπως όπλα και οχήματα, στους τρεις ισλαμιστές δράστες των επιθέσεων, που άρχισαν με την φονική εισβολή των αδελφών Κουασί στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Τρεις γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες μετά την ανάκρισή τους το Σάββατο, ενώ πέντε άτομα απελευθερώθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη.

Οι τέσσερις εναπομείναντες θα παρουσιαστούν μπροστά σε δικαστή αρμόδιο για θέματα αντιτρομοκρατικής πάλης, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα ανοίξει και επισήμως έρευνα εναντίον τους, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού.