Skip to main content

Π. Καμμένος-Φ. Κουβέλης: «Ποινικά αδικήματα οι δηλώσεις Μπαρμπαρούση»

Για «σοβαρό ποινικό αδίκημα και βαριά προσβολή για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις» μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση, ο οποίος προέτρεψε από το βήμα της Βουλής να συλλάβει ο στρατός τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Μετά την επίσκεψη του κ. Καμμένου και του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, τόνισε πως στο θέμα που αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις, «δεν έχει δικαίωμα κανείς και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όχι μόνο εγώ ως πολιτικός προϊστάμενος, αλλά η φυσική ηγεσία, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες, να αμφισβητήσει τη δημοκρατικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, ορκίζονται να υπηρετούν το δημοκρατικό πολίτευμα. Δεν υπάρχουν πλέον φαντάσματα του παρελθόντος, τα οποία στοίχισαν πολύ ακριβά στη χώρα», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε προσκόμισε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων και απόσπασμα από το βίντεο, με τις δηλώσεις του κ. Μπαρμπαρούση.

Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι τα όσα έγιναν στη Βουλή αποτελούν ποινικά αδικήματα. «Αδικήματα τα οποία προσβάλουν τη Δημοκρατία, προσβάλουν το Σύνταγμα, προσβάλουν τη συνταγματική δημοκρατική νομιμότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη «πρόκειται για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, για τα οποία κακουργήματα προβλέπεται και η αυτόφωρη διαδικασία».

«Η προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ο σεβασμός του Συντάγματος αποτελεί υποχρέωση όλων μας, αποτελεί υποχρέωση και δική μας και ακριβώς στο πλαίσιο αυτής της υποχρέωσης και αυτού του καθήκοντος ασκήσαμε το δικαίωμα το οποίο έπρεπε να ασκήσουμε ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Κανένας δεν δικαιούται να προσβάλει τις Ένοπλες Δυνάμεις», υπογράμμισε.

Τέλος, σημείωσε πως υπάρχει «βεβαιότητα ότι ο αρμόδιος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα πράξει αυτά τα οποία ο νόμος επιτάσσει».