Skip to main content

Νομικές αυθεντίες επιστρατεύει ο Τραμπ για την υπεράσπισή του

Προσωπικότητες-αυθεντίες από το χώρο της Δικαιοσύνης επιστρατεύει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προς υπεράσπισή του στη δίκη αποπομπής του στη Γερουσία, προσθέτοντας σήμερα των πρώην ανεξάρτητο σύμβουλο, Κεν Σταρ, ο οποίος είχε ανοίξει το δρόμο για την αποπομπή του προέδρου Μπιλ Κλίντον το 1998, καθώς και τον επιφανή δικηγόρο Άλαν Ντέρσοβιτς.

Της ομάδας υπεράσπισης του Ρεπουμπλικανού προέδρου ηγείται ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Πατ Τσιπολιόνε, καθώς και ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, Τζέι Σεκούλοφ, όπως ανέφερε στο Reuters ανώνυμη πηγή. Η σύμβουλος του Τραμπ, Παμ Μπόντι, και ο πρώην ανεξάρτητος σύμβουλος Ρόμπερτ Ρέι συμμετέχουν στην ομάδα, όπως ανέφερε η πηγή.

Η δίκη αποπομπής του Αμερικανού προέδρου άρχισε χθες επισήμως, αν και οι πρώτες εισηγήσεις αναμένονται την Τρίτη. Η δίκτη της Γερουσίας εναντίον του Τραμπ θα καθορίσει εάν ο Αμερικανός πρόεδρος θα απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του. 

Ο Σταρ είναι πρώην ομοσπονδιακός δικαστής με υψηλή θέση στο υπουργείο Δικαιοσύνης επί προεδρίας Τζορτζ Μπους. Η έκθεση του Σταρ για τη σχέση του Μπιλ Κλίντον με τη Μόνικα Λιουίνσκι είχε αποτελέσει τη βάση για την αποπομπή του Κλίντον, με τις κατηγορίες ψευδορκίας και παρακώλυσης εμπιστοσύνης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters