Skip to main content

Ελεύθεροι υπό όρους έξι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών

Ελεύθερη με εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία της η πρώην σύζυγος του Παναγιώτη Βλαστού, Ιωάννα Χήρα.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν και οι  υπόλοιποι κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί όπλων, εκρήξεις, και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κατά περίπτωση.

Μετά την απολογία τους, ελεύθεροι αφέθηκαν και οι γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα.

Στην απολογία τους, φέρονται να είπαν ότι είχαν την ατυχία να μεγαλώσουν παιδιά με παραβατική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του Γιάννη Σκαφτούρου φέρεται να υποστηρίζει ότι τόσο εκείνος όσο και η 70χρονη σύζυγός του δεν έχουν σχέση με την υπόθεση.

«Είχαμε την ατυχία τα παιδιά μας απο τα 35 τους χρόνια να έχουν παραβατική συμπεριφορά και τα επισκεπτόμαστε στις φυλακές για να τους πάμε τρόφιμα. Αυτή ειναι η μόνη μας σχέση με τις φυλακες. Τόσο εγώ όσο η γυναίκα και ο γιος μου δεν κρατήσαμε και δεν φυλάξαμε λεφτά του Βλαστού ούτε του γιου μας Γιάννη Σκαφτούρου που να προέρχονται από παράνομες πράξεις. Έιμαστε δυο γέροντες που μεγαλώσαμε βόσκοντας αιγοπρόβατα δυο παιδιά που τα παντρέψουμε και έχουμε απο αυτά έξι εγγόνια. Έχουμε την ατυχία τώρα στα βαθιά μας γεράματα και με την επιβαρυμένη μας υγεία να βόσκουμε αιγοπρόβατα σε διάφορα βουνά, να τα αρμέγουμε για να φροντίζουμε τα εγγόνια μας και τους κρατούμενους γιους μας» φέρονται να είπαν .

Newsroom naftemporiki.gr