Την αντίδραση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκάλεσε οι αναφορές του πρόεδρου της ΝΔ για τη δημόσια διοίκηση κατά τη διάρκειας της χθεσινή του συνέντευξη, κατηγορώντας τον ότι «δεν έκανε καμία μεταρρύθμιση προς όφελος της δημόσιας διοίκησης και των πολιτών», όσο ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «…είναι νωπές οι μνήμες της πολιτικής του και ορατά τα αποτελέσματά της. Όπως οι 3.000 απολύσεις, μεταξύ των οποίων καθηγητές μέσης εκπαίδευσης και σχολικοί φύλακες, τους οποίους επανέφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Όπως το καθεστώς διαθεσιμότητας, που οδηγούσε σε απολύσεις, το οποίο κατήργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015», ανέφερε.
Εν συνεχεία σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ως «μεταρρυθμιστικό» δείγμα γραφής το τιμωρητικό σύστημα αξιολόγησης του υποχρεωτικού 15% ανεπάρκειας των δημοσίων υπαλλήλων, που οδηγούσε στη δημιουργία σε μόνιμη βάση μιας δεξαμενής απολύσεων, το οποίο ο ίδιος αναγκάστηκε να αποσύρει λόγω των σφοδρών αντιδράσεων».
«Ανέφερε επίσης ότι προχώρησε στην επιλογή προϊσταμένων με αξιοκρατία, αποκρύπτοντας ότι τον Δεκέμβριο του 2014 όρισε με διοικητική πράξη και χωρίς κρίσεις όλους τους Προϊσταμένους της δημόσιας διοίκησης, ενώ η χώρα βάδιζε σε εκλογές. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνη που αποκατέστησε τις αξιοκρατικές κρίσεις στο δημόσιο που δεν είχαν γίνει δέκα χρόνια, με τη συμμετοχή μάλιστα του ΑΣΕΠ και του Ν.Σ.Κ», τόνισε.
Και υποστήριξε πως μίλησε για «επανίδρυση του κράτους», όταν ο ίδιος έχει καταστήσει σαφές πως εννοεί: «Ιδιωτικοποίηση δομών του Κοινωνικού Κράτος και του ΕΣΥ. Μεταβίβαση ευαίσθητων κοινωνικά υπηρεσιών του δημοσίου σε κρατικοδίαιτα εργολαβικά συμφέροντα. Επιστροφή στο μνημονιακό κανόνα 1:5 στις προσλήψεις στο δημόσιο, που θα σήμαινε καμία πρόσληψη στην Υγεία, στην Παιδεία, και στο Κοινωνικό κράτος. Καμία πρόσληψη νέων επιστημόνων, που είναι αναγκαία για την αναβάθμιση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου».
naftemporiki.gr