Skip to main content

Γ. Σγουρός: Ανάγκη για συναινέσεις στο φως, όχι σε υπόγειες συναλλαγές

Τον Γιώργο Πατούλη για την εκλογή του συγχαίρει ο Γιάννης Σγουρός, σημειώνοντας ωστόσο πως η πολύ υψηλή αποχή στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στέλνει μήνυμα για αλλαγές. Yπογραμμίζει την ανάγκη για συναινέσεις και την αποτροπή υπόγειων συναλλαγών. 

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Γ. Πατούλη και την Παράταξή του για την επικράτησή του στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής. Ωστόσο δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι ο νέος εκλογικός νόμος έχει ήδη δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα μπορούσε κανένας να φανταστεί» αναφέρει ο κ. Σγουρός, που στον πρώτο γύρο ήταν τρίτος στην περιφέρεια Αττικής, στην ανακοίνωσή του. 

Όπως σημειώνει η αποχή που καταγράφηκε στον β’ γύρο των εκλογών, που στην Αττική από το 40% περίπου εκτοξεύτηκε στο 60%, «φωνάζει ότι απαιτούνται αλλαγές που θα διασφαλίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών».

Η σύνθεση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία δεν υπάρχει πλειοψηφία από μία παράταξη, θα απαιτήσει όπως τονίζει συναινέσεις και προγραμματικές συγκλίσεις στο φως της ημέρας, «ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος που όλοι οι αυτοδιοικητικοί κρούαμε εδώ και μήνες, των υπόγειων συναλλαγών ή της ακυβερνησίας».

«Η Παράταξή μας θα είναι παρούσα την επόμενη μέρα και με τις δυνάμεις της θα αγωνιστεί ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για την Αττική αλλά και για να καταγγείλει οποιαδήποτε απόπειρα εκμαυλισμού της αυτοδιοίκησης» καταλήγει.

naftemporiki.gr