Skip to main content

H Ισπανία έτοιμη να καλύψει το κενό Βρετανίας και Ιταλίας στην Ε.Ε.

Έτοιμη να ενισχύσει τη φωνή και την επιρροή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να δώσει ώθηση στο ευρωπαϊκό εγχείρημα δηλώνει η Ισπανία. Η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ βλέπει τόσο το Brexit όσο και τις ιταλικές περιπέτειες ως ευκαιρία για να καταστήσει το δικό της στίγμα εντονότερο. Ο πρωθυπουργός της, Πέδρο Σάντσεθ, του οποίου το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα είναι ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη, που μπορούν να επικαλεστούν επιτυχίες, δεν κρύβει τις φιλοδοξίες του. 

«Με τη Βρετανία να έχει αποφασίσει να φύγει, αλλά να μην ξέρει πώς να το κάνει, και την Ιταλία να είναι απασχολημένη με τα δικά της θέματα εσωτερικών ισορροπιών, νομίζω πως η Ισπανία έχει μία τεράστια ευκαιρία, αλλά και τεράστια ευθύνη να οδηγήσει το ευρωπαϊκό εγχείρημα» είπε ο Σάντσεθ ενώπιον εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου το Σάββατο. 

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι θα διεκδικήσει σημαντικά χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να θέσουν ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης μέσα στην επόμενη πενταετία. 

Στο εσωτερικό, όταν σχηματίσει κυβέρνηση και αρχίσει τη δεύτερη θητεία του ως πρωθυπουργός, θα εστιάσει όπως είπε στην τόνωση της παραγωγικότητας, αλλά και τη μείωση του χρέους. 

naftemporiki.gr