Skip to main content

Πιονγιάνγκ: Για την ειρήνη και την αποπυρηνικοποίηση θα συζητήσουν Κιμ – Τραμπ

Για έναν «μόνιμο και διαρκή μηχανισμό διατήρησης της ειρήνης» στην κορεατική χερσόνησο, για την αποπυρηνικοποίηση και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος θα συζητήσουν στην διάσκεψη που θα έχουν αύριο στη Σιγκαπούρη ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.

Σύμφωνα με το KCNA, τον Κιμ συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του Ρι Γιονγκ Χο, ο υπουργός Άμυνας Νο Κουάνγκ Τσολ και η αδελφή του Κιμ Γιο Γιονγκ.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης και ο Αμερικανός πρόεδρος έφτασαν χθες στη Σιγκαπούρη, για την ιστορική σύνοδο κορυφής που θα έχουν την Τρίτη στο νησί Σεντόσα.

Εν όψει της συνόδου Τραμπ – Κιμ, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν, έστειλε από την πλευρά του τον αναπληρωτή διευθυντή του προεδρικού γραφείου εθνικής ασφάλειας, Ναμ Γκουάν-πιο, αλλά κι άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους στη Σιγκαπούρη, όπου έφτασε και ιαπωνική αντιπροσωπεία, υπό τον Κέντζι Κανασούγκι, επικεφαλής του Γραφείου του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών για την Ασία και την Ωκεανία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters