Skip to main content

Γ. Αμανατίδης: Η ΝΔ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε στάση απέναντι στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων

Για την αλλαγή στάσης της ΝΔ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο, στα 12 ναυτικά μίλια, μίλησε σήμερα ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης.

Ο κ. Αμανατίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, σημείωσε ότι «Το 2018 κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως οι κύριοι Κουμουτσάκος και Κικίλιας- ο δεύτερος ήταν μάλιστα υπεύθυνος στον τομέα εξωτερικής πολιτικής- αλλά και η κυρία Μπακογιάννη είχαν αντιδράσει, θυμάμαι, στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων» τόνισε, «είχαν πει μάλιστα ότι αυτό το πράγμα ευνοεί την τουρκική ρητορική, ότι δηλαδή σπάμε τον ενιαίο χώρο. Μην το ξεχνάτε, αυτό».

Όπως τόνισε, άλλωστε, οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία είχαν σταματήσει με ευθύνη της Άγκυρας, το 2016, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν, ενώ το πολιτικό κλίμα που καλλιεργούσε η ΝΔ στη χώρα μας, ως αξιωματική αντιπολίτευση τότε, ήταν εθνικιστικό και διχαστικό.

Στον αντίποδα, όπως υπογράμμισε ο Γιάννης Αμανατίδης, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ προχωρούσε στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ήθελε να περάσει με νόμο, προκειμένου να συζητηθεί στη Βουλή, την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο Πέλαγος, μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο.