Skip to main content

Γαλλία: Συγκρούσεις με τραυματίες στη Ζούγκα του Καλαί

Στον τραυματισμό 21 μεταναστών, ενός αστυνομικού και τουλάχιστον τριών εθελοντών οδήγησε καυγάς μεταξύ περίπου 200 Αφγανών και Σουδανών προσφύγων που μένουν στη «Ζούγκλα» του Καλαί στον καταυλισμό, στη βόρεια Γαλλία.

Η συμπλοκή, τα αίτια της οποίας παραμένουν αδιευκρίνιστα, ξεκίνησε ενώ εθελοντές μοίραζαν γεύματα στο κέντρο ημερήσιας φιλοξενίας Ζιλ Φερί, σύμφωνα με τη νομαρχία. Οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν κατόπιν στο προσωρινό Κέντρο Φιλοξενίας με τις λυόμενες κατοικίες, ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Λίγο νωρίτερα στη «Ζούγκλα» είχαν πυρποληθεί πολλά παραπήγματα, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Στην περιοχή έσπευσαν πολλά πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος.

Περίπου 4.000 μετανάστες ζουν σήμερα στη «Ζούγκλα» του Καλαί και στη γύρω περιοχή, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να βρουν τρόπο για να περάσουν στη Βρετανία. Οι εντάσεις είναι συχνό φαινόμενο και ξεσπούν αρκετοί καυγάδες στον καταυλισμό όπου συνυπάρχουν πρόσφυγες από πολλές διαφορετικές περιοχές του κόσμου. Οι περισσότεροι πάντως προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Σουδάν. Στα μέσα Μαρτίου, 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε έναν καυγά μεταξύ Σουδανών και Αφγανών μεταναστών.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο