Skip to main content

Συρία: 45 άμαχοι νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 45 άμαχοι, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομές της συριακής αεροπορίας εναντίον της βόρειας επαρχίας του Χαλεπίου, ανακοίνωσε το Συριακό παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης κατά τη ρίψη των βαρελιών με εκρηκτικά από ελικόπτερα, στόχων των οποίων ήταν η περιοχή Αλ-Μπαμπ, που τελεί υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και, η συνοικία Αλ-Σάαρ, στην ανατολική πλευρά της πόλης του Χαλεπίου, που ελέγχεται από Σύρους αντάρτες.

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συνοικία Αλ-Σάαρ, ανάμεσά τους οκτώ μέλη της ίδιας οικογένειας. Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν τρία παιδιά και τέσσερις γυναίκες.

Στην τοποθεσία Αλ-Μπαμπ, 33 άνδρες σκοτώθηκαν στις επιδρομές που είχαν ως στόχο λαϊκή αγορά σε ώρα αιχμής, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, τονίζοντας ότι 19 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται κάτω από τα ερείπια.

Η χρήση από τη Δαμασκό βαρελιών που είναι γεμάτα με εκρηκτικά καταγγέλλεται συχνά από πολλές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες τονίζουν ότι είναι ένα ιδιαίτερα καταστροφικό όπλο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο