Skip to main content

Δ. Τζανακόπουλος: Στόχος οι 151 ψήφοι και στη Συμφωνία των Πρεσπών

Μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, στόχος της κυβέρνησης είναι οι 151 ψήφοι και στη συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στα επόμενα βήματα μέχρι τη λήξη της συνταγματικής της θητείας, που έχουν να κάνουν με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο που θα εισαχθεί στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open εκτίμησε ότι δεν θα καθυστερήσει, ωστόσο, όπως είπε, η κυβέρνηση προχωρά βήμα – βήμα

Για τις τελευταίες εξελίξεις και τη στάση του Ποταμιού στη συμφωνία, όπου εξετάζεται και το ενδεχόμενο της αποχής της Κ.Ο. κατά την ψήφιση,  ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «δεδηλωμένος στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσπάσει πάνω από 151 ψήφους» κάτι που όμως τεχνικά δεν είναι απαραίτητο.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ταυτοτικό ζήτημα για το Ποτάμι και αυτό οδήγησε στην αποχώρησή του από το ΚΙΝΑΛ, το οποίο δεν δεχόταν τη συμφωνία» υπενθύμισε. Πρόσθεσε δε, πως εάν διαφοροποιηθεί η στάση του Ποταμιού, μετά τα όσα έχουν ειπωθεί δημόσια, εδώ και περίπου ένα χρόνο, από τους βουλευτές αλλά και τον ίδιο τον κ. Θεοδωράκη, τότε θα υπάρξει δυσκολία στο να βρεθούν τα επιχειρήματα που θα δικαιολογήσουν αυτή την αλλαγή στάσης.

Σε σχέση με τον Σπύρο Δανέλλη σημείωσε ότι δεν άλλαξε θέση, είχε πει εδώ και καιρό ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί θεωρεί σημαντικό ζήτημα την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρτενέρ, προχωρά με συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο και πολιτικά επίδικα κάθε φορά» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνοντας πως το επίδικο τώρα είναι η ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης που έχει χαρακτηριστικά υπέρ της κοινωνίας.

Για τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που παραμένουν στην κυβέρνηση είπε πως όλοι αυτοί οι βουλευτές, εδώ και ένα χρόνο, έχουν δηλώσει ότι δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση και αναρωτήθηκε για ποιον λόγο ασκείται κριτική για ευκαιριακή συνεργασία. 

«Δεν χρειάζονται τέτοιου τύπου συγκρούσεις και κριτικές. Από εκεί και πέρα ο κ. Καμμενος μπορεί να ασκεί κριτική, εμείς και τιμάμε και σεβόμαστε την 4χρονη συνεργασία μας» απάντησε σε ερώτηση για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Αμυνας σε βάρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝΕΛ.

Αναφερόμενος εξάλλου στη χθεσινή ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή, είπε ότι ήταν ένα κολάζ από ύβρεις, απειλές, παραδοξολογίες σενάρια συνωμοσίας και ακροδεξιές ατάκες, ενώ για τη στοχοποίηση βουλευτών που θα στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή αναρτημένες αφίσες στη Βόρεια Ελλάδα,  ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ., σε αντίθεση με την κα Μπακογιάννη, προσφέρει νομιμοποίηση σε τέτοιου τύπου ακροδεξιές πρακτικές τις οποίες χθες αρνήθηκε να καταδικάσει.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι δεδομένο πως το τελευταίο έτος φλερτάρει στενά με ακροδεξιές ομάδες με ακροδεξιά αντανακλαστικά και στο δικό του κόμμα. Kαι ο λόγος είναι ότι έχει γίνει καθοδηγούμενος από την ακροδεξιά ομάδα των Σαμαρά, Βορίδη και Γεωργιάδη», σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Τέλος με αφορμή ρεπορτάζ που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός για τα προβλήματα των αγροτών μετά τις πλημμύρες στην Κωπαΐδα, άφησε αιχμές για τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι  θα έπρεπε αντί να κάνει βόλτες στον Αγιο Παντελεήμονα με τους Χρυσαυγίτες για την προώθηση της υποψηφιότητάς του στον δήμο Αθηναίων να έχει κάνει κάτι για την Κωπαΐδα.