Skip to main content

Η Μαυριτανία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τις σχέσεις της με το Κατάρ διέκοψε χθες και η Μαυριτανία, χώρα της Δυτικής Αφρικής και μέλος του Αραβικού Συνδέσμου, όπως ανακοίνωσε η κρατική υπηρεσία ειδήσεων της χώρας.

Οι ισχυρότερες χώρες του αραβικού κόσμου – μεταξύ των οποίων η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – διέκοψαν διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ τη Δευτέρα, ισχυριζόμενες ότι υποστηρίζει ισλαμιστές μαχητές και το Ιράν.

«Το κράτος του Κατάρ έχει συνδέσει τις πολιτικές του (…) με την υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων και τη μετάδοση εξτρεμιστικών ιδεών» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε σε δήλωσή του στην αραβική γλώσσα που εξέδωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών της Μαυριτανίας. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα βαριές απώλειες ανθρώπινης ζωής σ’ αυτές τις αραβικές χώρες, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο» προστίθετο στην ίδια ανακοίνωση.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.