Skip to main content

Σφοδρή χιονόπτωση στα ορεινά της Φθιώτιδας

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγονται οι μετακινήσεις στο περιφερειακό και επαρχιακό δίκτυο της Φθιώτιδας παρά τις έντονες χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στον ορεινό όγκο της περιοχής.

Για τρεις ώρες περίπου η αστυνομία χρειάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα και στο δρόμο Λαμίας – Άμφισσας στον Μπράλο και στο 51ο χιλιόμετρο, καθώς και στο δρόμο Λαμίας Καρπενησίου στην περιοχή του Τυμφρηστού.

Η ένταση της χιονόπτωσης ήταν μεγάλη και η χιονόπτωση έφτασε μέχρι παρυφές στη βόρεια πλευρά της πόλης της Λαμίας. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα όλη τη νύχτα μέχρι το ξημέρωμα έδιναν μάχη να διατηρήσουν ανοιχτό το δρόμο, ενώ τα Ι.Χ. κινούνταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Από τις 7.00 το πρωί και μετά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Στο υπόλοιπο του νομού μέχρι τα ξημερώματα υπήρχαν έντονες βροχοπτώσεις.

Σε ό,τι αφορά το επαρχιακό δίκτυο με την παρέμβαση των μηχανημάτων της Περιφέρειας Στερεάς και των δήμων έχουν ανοίξει όλοι δρόμοι και μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Παράλληλα, σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας για πιθανή αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων από τις βροχές στα πεδινά. Οι βροχές των τελευταίων ωρών έχουν ανεβάσει τη στάθμη του Σπερχειού ποταμού χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχουν προβλήματα.

Πηγή: ΑΜΠΕ