Skip to main content

Λονδίνο: Έφοδοι και συλλήψεις για τη διπλή τρομοκρατική επίθεση

Συνεχείς είναι η έρευνες της βρετανικής αστυνομίας μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο με επτά νεκρούς και 48 τραυματίες, ενώ ομόθυμη είναι η καταδίκη από τη διεθνή κοινότητα. 

Ήδη έχουν γίνει 12 συλλήψεις στο ανατολικό Λονδίνο σε σχέση με την επίθεση, που ξεκίνησε όταν στη Γέφυρα του Λονδίνου ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους πεζούς, ενώ στο γειτονικό Μπόροου Μάρκετ οι δράστες επιτέθηκαν με μαχαίρια.

Το απόγευμα το Sky News μετέδωσε πως οι αρχές έκαναν έφοδο σε διαμέρισμα στο ανατολικό Λονδίνο το οποίο χρησιμοποιούσε ένας από τους τρεις δράστες της επίθεσης.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας Μαρκ Ρόουλ είπε πως οι δράστες έπεσαν νεκροί από πυρά της αστυνομίας, με οκτώ αστυνομικούς να πυροβολούν πάρα πολλές φορές προκειμένου να σταματήσουν τους τρεις δράστες. Όπως ανέφερε, φαίνονταν σαν βομβιστές αυτοκτονίας που φόραγαν γιλέκα με εκρηκτικές ύλες, τα οποία ωστόσο αποδείχθηκε ότι ήταν ψεύτικα.

«Οκτώ ένοπλοι αστυνομικοί άδειασαν τα όπλα τους… Η πρωταρχική μας εκτίμηση είναι ότι έριξαν 50 βολές, στο σημείο, οι οκτώ αυτοί αστυνομικοί πυροβόλησαν 50 φορές. Οι τρεις δράστες έπεσαν νεκροί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαρκ Ρόουλι.

Όπως έκανε γνωστό, ένας πολίτης τραυματίστηκε από πυρά κατά τη διάρκεια του περιστατικού, όμως η ζωή του δεν κινδυνεύει.

Ο Ρόουλι επισήμανε επιπλέον ότι οι αρχές επανεξετάζουν τα μέτρα ασφαλείας ενόψει των προσεχών εκδηλώσεων και οι πολίτες ενδέχεται να δουν επιπλέον αστυνομικούς, ένοπλους κι άοπλους, στην πρωτεύουσα.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση των τραυματιών από τους συνολικά 48 οι 21 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

«Είναι καιρός να πούμε “ως εδώ”» δήλωσε από την πλευρά της η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.