Skip to main content

Τουλάχιστον έξι νεκροί από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο

Τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί από νέες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην καρδιά του Λονδίνου.

Αρχικά, ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και αμέσως μετά ακολούθησε επίθεση με μαχαίρια, από τους ίδιους δράστες, εναντίον περαστικών στη γειτονική περιοχή Μπόροου Μάρκετ.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε πέντε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας, ενώ έχει παράσχει βοήθεια και σε πιο ελαφρά τραυματίες επί τόπου.

Το χθεσινοβραδινό ήταν το τρίτο χτύπημα στη Βρετανία σε διάστημα τριών μηνών και σημειώθηκε λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου και λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την επίθεση στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ, όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη νέα διπλή επίθεση, αλλά το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε νωρίτερα το Σάββατο τους υποστηρικτές του μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων Telegram να εξαπολύσουν επιθέσεις με φορτηγά, μαχαίρια και όπλα εναντίον των «Σταυροφόρων» στη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού. 

Νεκροί οι τρεις δράστες

Εν τω μεταξύ, νεκροί από πυρά αστυνομικών έπεσαν οι τρεις δράστες της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Ρόουλι, ανώτερο αξιωματικό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, «ένοπλοι αστυνομικοί αντέδρασαν πολύ γρήγορα και με γενναιότητα και ήλθαν αντιμέτωποι με τους τρεις άνδρες υπόπτους, τους οποίους πυροβόλησαν και σκότωσαν στο Μπόροου Μάρκετ».

«Οι ύποπτοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς που τους πυροβόλησαν μέσα σε οκτώ λεπτά από την πρώτη κλήση. Φορούσαν γιλέκα που έμοιαζαν να περιέχουν εκρηκτικά, αλλά αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήσαν ψεύτικα», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας.

Η αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας σημείωσε ότι δεν έχει λόγους να πιστεύει ότι υπάρχουν και άλλοι δράστες πέραν των τριών που έπεσαν νεκροί από τα πυρά των ανδρών της.

Πηγή: ΑΜΠΕ