Skip to main content

Το Κατάρ δεν υποθάλπει τρομοκράτες λέει αξιωματούχος της χώρας

Αρνήθηκε την κατηγορία ότι το Κατάρ υποθάλπει τρομοκράτες ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας Αλί Αλ-Μάρι, κατηγορώντας τις χώρες του Περσικού για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω του εμπάργκο που του επέβαλαν, κάνοντας λόγο για ομαδική τιμωρία του λαού του Κατάρ.

«Εάν έχουν αποδείξεις ότι το Κατάρ υποθάλπει την τρομοκρατία, ας απευθυνθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και σημείωσε ότι θα συνεχίσει τις επισκέψεις του και σε άλλες χώρες για να ενισχυθεί η διαμεσολαβητική προσπάθεια του Κουβέιτ.

Ο κ. Μάρι υπογράμμισε ότι το Κατάρ είναι η πρώτη χώρα του Αραβικού Κόλπου που έδωσε το δικαίωμα να θέτουν υποψηφιότητα οι γυναίκες στις εκλογές. Όπως ανέφερε, οι γυναίκες στην Επιτροπή που προΐσταται αποτελούν το 60% των υπαλλήλων. «Η γυναίκα έχει εξισωθεί με τον άνδρα, της έχουν δοθεί όλα τα δικαιώματα. Σε ένα ή δύο χρόνια οι άνδρες θα ζητούν περισσότερα δικαιώματα από τις γυναίκες», είπε.

Αναφορικά με το Μουντιάλ του 2022, είπε ότι θα γίνει το Δεκέμβριο όπου η θερμοκρασία είναι στους 22 βαθμούς και είναι από τις καλύτερες εποχές του χρόνου.