Skip to main content

Φώφη Γεννηματά: Δεν υπάρχουν περιθώρια για ρετρό διαφωνίες

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για ρετρό διαφωνίες» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κληθείσα να σχολιάσει τις αιχμές του Ευ. Βενιζέλου για την απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να συμπράξει με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου.

«Ο καθένας έχει τα δίκια του, άλλος περισσότερος, άλλος λιγότερο, αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα κάνουμε μία νέα αρχή, κοιτάμε μπροστά και όλοι πρέπει να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια» δήλωσε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε «θετικό βήμα τη συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη», σημειώνοντας ότι «χωρίς την ενότητα δεν μπορούν να γίνουν παραπέρα βήματα». Για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία ο Γιώργος Παπανδρέου η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απάντησε ότι στην ίδια δεν έχει αφήσει ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο.

Κάλεσε παράλληλα όλους «όσοι αισθάνονται ότι ανήκουν στο χώρο της Κεντροαριστεράς να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Για τις αιχμές που άφησε εναντίον της ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή την προσχώρηση του Ιλχάν Αχμέτ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για «άδικη κριτική» τονίζοντας ότι «δεν καλέσαμε κάποιον σε αποστασία».

«Το ότι οι βουλευτές φεύγουν από το Ποτάμι πρέπει να τους απασχολήσει και να κάνουν την αυτοκριτική τους», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το Ποτάμι ήταν εκείνο που αποχώρησε από τον διάλογο με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Για την προχθεσινή συνάντηση με πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι «το να τιμάς την ιστορία σου συνδέεται με την αυτογνωσία σου» και ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη καλεί «όλο το στελεχιακό της δυναμικό σε επιστράτευση».

«Κάνουμε δημιουργική επίθεση στο μέλλον» δήλωσε, προαναγγέλλοντας ότι η κίνηση αυτή «θα έχει συνέχεια με αυτοδιοίκηση επιμελητήρια χώρους δουλειάς, γυναίκες και νεολαία». «Τιμήσαμε τους ανθρώπους αυτούς και ζητήσαμε την εμπειρία τους. Δεν ζητήσαμε να είναι στην πρώτη γραμμή, αλλά να βοηθήσουν τα νέα παιδιά», διευκρίνισε.

Ξεκαθάρισε στη συνέχεια ότι «από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουμε πίσω αυτούς που πήραν θέσεις» και «στασίδι στην εξουσια», για να προσθέσει ότι «θέλουμε να γυρίσουν οι ψηφοφόροι που πηγαν στον ΣΥΡΙΖΑγιατί παραπλανήθηκαν».

Υπογράμμισε τέλος ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη «δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός» και ότι «διεκδικεί ρόλο καταλύτη στις πολιτικές εξελίξεις».