Skip to main content

Κυρ. Μητσοτάκης: Άνευ προηγουμένου απώλεια εθνικής κυριαρχίας το υπερταμείο

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος», δεν πρόκειται να στηρίξει πολιτικές μιας «ανίκανης κυβέρνησης», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα μέτρα που θα τεθούν σε προς ψήφιση την Κυριακή στη Βουλή.

Κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, υποστήριξε η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι προδιαγεγραμμένη, διότι το μίγμα των νέων μέτρων οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα σε ένα νέο φαύλο κύκλο την οικονομία.

Ειδικότερα για τις ιδιωτικοποιήσεις τόνισε πως η ΝΔ υπήρξε ανέκαθεν υποστηρικτή τους, αλλά η εταιρεία που δρομολογεί η Κυβέρνηση με ζωή 99 έτη και δεν θα λογοδοτεί στη Βουλή συνιστά απώλεια εθνικής κυριαρχίας και δεν γίνεται δεκτή.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, χρειάζεται η αποφασιστική και έγκαιρη υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων που προβλέπονται στο Πρόγραμμα, όμως η δημιουργία της Εταιρίας Δημοσίων Συμμετοχών, όπως δρομολογείται από το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, συνιστά μία άνευ προηγουμένου απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

«Εμείς υπήρξαμε ανέκαθεν υποστηριχτές των ιδιωτικοποιήσεων. Όμως, η δημιουργία μιας εταιρίας με ζωή 99 έτη, που δεν θα λογοδοτεί στο εθνικό Κοινοβούλιο, που θα ελέγχεται ουσιαστικά από ευρωπαϊκούς θεσμούς, και η οποία θα διαχειρίζεται τη συνολική περιουσία του ελληνικού Δημοσίου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή από τη Νέα Δημοκρατία» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «αναξιόπιστη» την κυβέρνηση και παρατήρησε πως «δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις, ούτε έχει τη δυνατότητα να τις υλοποιήσει».

«Προσδεθείτε, όχι για εκτόξευση της οικονομίας, όπως έλεγε η κυβέρνηση, αλλά γιατί ξεκινάμε ένα φορολογικό μαραθώνιο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ για τα μέτρα που συζητούνται στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, χρειάζεται ένα άλλο μίγμα πολιτικής υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και δήλωσε πως το κόμμα του ξέρει τι χρειάζεται για να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα, ξέρει ποιες μεταρρυθμίσεις απαιτούνται και ξέρει πώς θα τις πραγματοποιήσει.

Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία δεν μπορεί να υλοποιήσει ούτε τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στα μνημόνια και είναι αναγκαίες, είπε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε να γίνουν άμεσα εκλογές για να φύγει το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.