Skip to main content

EMA: Εγκρίνεται η αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων μονάδας των Pfizer/BioNtech στην Πουρς

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της μονάδας παραγωγής του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer/BioNtech στην Πουρς του Βελγίου, ενώ γνωμοδότησε θετικά σχετικά με την λειτουργία νέας γραμμής παραγωγής στην μονάδα της Moderna στην Ισπανία.

Η έγκριση αναμένεται να έχει «σημαντική επίδραση στην τροφοδοσία του Comirnaty, του εμβολίου κατά της COVID-19 που ανέπτυξαν οι Pfizer/BioNtech στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σημειώνει ο EMA.

Παράλληλα, το εργοστάσιο της Πουρς επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer Αλβέρτο Μπουρλά, τον Πρωθυπουργό του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρόο και η Οζλέμ Τουρέτσι, συνιδρύτρια της BioNtech.

Η κ.Φον Ντερ Λάιεν, ανέφερε εκτός άλλων ότι  η Ευρώπη είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια των εμβολίων, ενώ νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι η ΕΕ θα κλείσει τις επόμενες ημέρες συμφωνία προμήθειας εμβολίων που προβλέπει την αγορά 1,8 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου. 

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters