Skip to main content

Έρχεται ραγδαία μεταβολή του καιρού και μεγάλη πτώση θερμοκρασίας

Ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα θα σημειωθούν στη χώρα μας σήμερα και αύριο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν σήμερα στα βόρεια και δυτικά, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στα δυτικά. Προς το τέλος του εικοσιτετραώρου οι βροχές θα επεκταθούν και στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.

Αύριο Τρίτη, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και αργότερα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα κυρίως στα βορειοανατολικά, βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν.Επίσης, ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από το πρωί στα βόρεια και βαθμιαία στα δυτικά σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.