Skip to main content

Και νέος εμπρησμός σε σπίτι στην Αγία Βαρβάρα

Ένας ακόμα εμπρησμός σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω, όπου έχει ξεσπάσει βεντέτα ανάμεσα σε δύο οικογένειες Ρομά, από την περασμένη Παρασκευή.

Η βεντέτα ξεκίνησε όταν νεαρός Ρομά 21 ετών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τραυμάτισε θανάσιμα έναν άνδρα 45 χρόνων και σοβαρά έναν άνδρα 31 ετών, πέφτοντας πάνω τους με το ΙΧ αυτοκίνητό του. 

Περίπου 70 άτομα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα έξω από το πατρικό σπίτι του νεαρού, ο οποίος παραδόθηκε το μεσημέρι στην αστυνομία, και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η πυροσβεστική, που έσβησε εγκαίρως την πυρκαγιά.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ για το νέο εμπρησμό που σημειώθηκε, διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κατάστημα που διατηρεί ο νεαρός, ενώ πυρπόλησαν και το σπίτι συγγενή του φερόμενου ως δράστη, το πατρικό του, καθώς και ένα υπό κατασκευή ισόγειο σπίτι.

Νωρίτερα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι των θυμάτων. Μόλις αντίκρισαν τον κατηγορούμενο επιχείρησαν να τον λιντσάρουν και χρειάστηκε η παρέμβαση των ΜΑΤ για να μην πλησιάσουν τον κατηγορούμενο. 

Ο φερόμενος ως δράστης ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Πηγή: ΑΜΠΕ