Skip to main content

Ευρωκοινοβούλιο: Πρόταση για μέτρα κατά του αντισημιτισμού στο Διαδίκτυο

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η πρόσφατη άνοδος του αντισημιτισμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί την ανάληψη περισσότερων και ισχυρότερων δράσεων, τονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ψήφισμα που ενέκρινε.

Σε αυτό επισημαίνεται ότι ο λόγος μίσους και η βία εναντίον των εβραίων πολιτών της Ευρώπης είναι ασυμβίβαστες με τις αξίες της. Τα ρατσιστικά κίνητρα οδηγούν συχνά σε ποινικά αδικήματα, επομένως όλες οι πράξεις αντισημιτισμού στο Διαδίκτυο πρέπει να διώκονται ακριβώς όπως και οι υπόλοιπες αντισημιτικές πράξεις, τονίζει η Ευρωβουλή.

Σε ξεχωριστή ψηφοφορία εξάλλου, οι ευρωβουλευτές έδωσαν την έγκρισή τους στις προτεραιότητες του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (2018-2022).

Οι προτεραιότητες περιλαμβάνουν το άσυλο, την ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων, την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ένταξη των Ρομά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.