Skip to main content

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνομώνων του υπουργείου Υγείας με αντικείμενο τη γνωμάτευση της για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών, σύμφωνα με τα όσα ανάφερε ο λοιμωξιολόγος Δ. Χατζηγεωργίου, στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Κατά τον κ. Χατζηγεωργίου, παρά το γεγονός του ότι δεν υπάρχουν απόλυτα και ασφαλή δεδομένα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, υπάρχουν παράγοντες που οδηγούν σε μια θετική σύσταση όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων.

Ο πρώτος παράγοντας αφορά στο γεγονός του ότι τα παιδιά νοσούν στατιστικά λιγότερο. Επίσης, ακόμη κι αν νοσήσουν έχουν ήπια συμπτώματα ενώ τέλος με βάση τα σημερινά δεδομένα συμβάλλον λιγότερο στη διασπορά της νόσου, ανάφερε ο ειδικός.

Σημείωσε ότι όπως όταν ελήφθη η απόφαση για κλείσιμο των σχολείων, δεν υπήρχαν ακράδαντα δεδομένα, έτσι και σήμερα οι ειδικοί καλούνται να πάρουν θέση, λαμβάνοντας υπόψη τα γενικά επιδημιολογικά στοιχεία. Στο πλαίσιο αυτό, ανάφερε ότι οι δείκτες εξάπλωσης της νόσου είναι εξαιρετικά χαμηλοί (RO), ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν σειρά άλλων δεδομένων, που συντείνουν στο άνοιγμα των σχολείων. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της ίδιας ενημέρωσης, σημείωσε ότι αύριο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση.

naftemporiki.gr