Skip to main content

Π. Καμμένος: Ήμασταν το μόνο υπουργείο που δεν πάτησε πιστωτής

Τον απολογισμό του έργου του, ως υπουργού Εθνικής Άμυνας, πραγματοποίησε σήμερα ο Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε τους αξιωματικούς, τους εθνοφύλακες και τους στρατιώτες, που -όπως είπε- έβαλαν το λιθαράκι τους στο υπουργείο, το οποίο είχε μειωμένο προϋπολογισμό τα τελευταία χρόνια κατά 60%.

Παράλληλα, τόνισε πως το μεγαλύτερο εξοπλίστικο σύστημα της Ελλάδας είναι το προσωπικό.

Ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς, που πέρασαν από το υπουργείο και σημείωσε πως το ΥΠΕΘΑ είναι το μόνο υπουργείο όπου δεν πάτησε τα χρόνια αυτά το πόδι του πιστωτής.

Μιλώντας για τα πεπραγμένα του, από το 2015 έως σήμερα, ο κ. Καμμένος τόνισε: «παραδίδω έδαφος, θαλάσσια και εναέρια σύνορα όπως τα παρέλαβα. Σαν υπουργός είχα το καθήκον να παραδώσω την ίδια πατρίδα».

Όπως είπε «χθες κλείνοντας τον κύκλο με την παραίτηση μου, θεώρησα ότι θα έπρεπε να τον κλείσω αυτόν τον κύκλο καταθέτοντας στεφάνι για να δείξω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό. Και να ήταν εκεί οι Τούρκοι πάλι θα πήγαινα. Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στον Ακάρ. Οι μεγάλες και βαριές ανακοινώσεις δεν βοηθούν κανέναν».

«Μεγαλόπνοοα σχέδια και προσβολή της κυριαρχίας δεν είναι ίδιον δικό μας. Και επειδή έχουν κάνει και ανακοινώσεις για το νέο σύστημα παρακολούθησης χθες δεν λειτούργησε καλά», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη στολή παραλλαγής που επέλεξε να φορέσει ο Πάνος Καμμένος σημείωσε πως «μου καταλογίζουν ότι φόρεσα στολές παραλλαγής. Αλλά έμαθα πολλά πηγαίνοντας στα φυλάκια, μένοντας το βράδυ στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Μαθαίνεις πολλά αντί να διαβάζεις τις υπηρεσιακές αναφορές να βρίσκεσαι».

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως «όσον αφορά στο Casus Belli και τα νταηλίκια, η Τουρκία πρέπει να δει ποιο είναι το συμφέρον της. Η Ελλάδα ποτέ δεν παραβίασε το διεθνές δίκαιο. Και τα κυριαρχικά της δικαιώματα εφαρμόζει και θα τα εφαρμόζει. Και θα έχει δίπλα της εκείνους που αντιλαμβάνονται ότι στην περιοχή ότι ο παραβάτης στην περιοχή δεν είμαστε εμείς».

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, «θα πρέπει η Ελλάδα να εξοπλιστεί με νέα προγράμματα που θα χρηματοδοτήσει η συμμαχία», καθώς «με την είσοδο του ισλαμικού φονταμενταλιστικού στοιχείου στον Τουρκικό στρατό και εάν η Τουρκία αποκτήσει και F-35 και S-400 τότε η Ελλάδα δεν θα μπορεί να σταματήσει μια επίθεση στην καρδιά της Ευρώπης της Δύσης».

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος δήλωσε ευτυχής που τα καθήκοντά του θα αναλάβει ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης καθώς δεν είναι πολιτικό πρόσωπο.

«Ο υπουργός Αποστολάκης που δεν έχει πολιτικές δεσμεύσεις θα είναι ένας υπουργός που θα βοηθήσει τις πολιτικές δυνάμεις να εξαιρέσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις από την αντιπαράθεση» είπε χαρακτηριστικά.

Λίγo νωρίτερα, ο κ. Καμμένος πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σημειώνοντας, εμφανώς συγκινημένος: «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά»

Στην ομιλία του ανακοίνωσε, επίσης, ότι προσωρινά και μέχρι να πραγματοποιηθούν οι κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και να επιλεχθεί ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, προσωρινά καθήκοντα Α/ΓΕΕΘΑ αναλαμβάνει ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σημειώνεται ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου, όπου ο κ. Καμμένος θα παραδώσει τα «ηνία» στον Ναύαρχο Αποστολάκη, μέχρι σήμερα Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

naftemporiki.gr