Skip to main content

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα καταψηφίσουμε τα μέτρα για τους φόρους

Καταψήφιση των μέτρων για τους φόρους και στήριξη «των όποιων λίγων μεταρρυθμίσεων» προανήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε ζωντανή συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι France 24 στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Παρίσι.

Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε το Πρωθυπουργό ότι «για οκτώ μήνες δεν έκανε τίποτα για το ζήτημα της μετανάστευσης, έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η πιο εύκολη οδός για να περάσει κανείς στην Ευρώπη είναι μέσω των ελληνικών νησιών, όταν αντιλήφθηκε το πρόβλημα ήταν πολύ αργά».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρέπει «να περιμένουμε λίγο ακόμη και να δούμε αν η συμφωνία με την Τουρκία μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Είμαι αισιόδοξος, αλλά εντούτοις, η κατάσταση στην Τουρκία είναι προβληματική. Ελπίζω ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Σχετικά με την οικονομία δήλωσε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα ότι μπορεί να επαναφέρει την Ελλάδα στην ανάπτυξη και αυτή «είναι η μεγάλη μας διαφορά» πρόσθεσε. «Χάσαμε δύο χρόνια με τον κ. Τσίπρα, δεν είχαμε ανάπτυξη το 2015, δεν βλέπουμε ανάπτυξη το 2016. Και πραγματικά με τον κ. Τσίπρα δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, διότι όλα τα μέτρα που προτείνει είναι μέτρα φορολογικά, δεν υπάρχουν πραγματικά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε πρόγευμα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν, ενώ στις 15.30 θα συναντηθεί με τον αρχηγό των Ρεπουμπλικάνων και πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας Νικόλα Σαρκοζί και το απόγευμα στον ΟΟΣΑ με τον γγ του οργανισμού Ανχέλ Γκουρία.