Skip to main content

Βουλή: Αναβάλλεται η συνεδρίαση για γνωμοδότηση επί του νέου δ.σ. της ΕΡΤ

Με αίτημα του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η οποία θα γνωμοδοτούσε για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ.

Σε σχετική επιστολή του ο Νίκος Παππάς επισημαίνει ότι θέλει να παρευρίσκεται στην Επιτροπή, αλλά αύριο δεν μπορεί καθώς αναχωρεί μαζί με τον Πρωθυπουργό για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στη Ρίγα της Λετονίας.

Μάλιστα, ο κ. Παππάς στην επιστολή του επισημαίνει ότι «μας γνωστοποιήθηκε ο ορισμός της ημερομηνίας τις αυριανής συνεδρίασης» της Βουλής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεδρίαση ενδέχεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Εξάλλου, την αναστολή της διαδικασίας στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής για το διορισμό του Διονύση Τσακνή στην θέση του πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ρ.Τ. και του Λάμπη Ταγματάρχη στην θέση του διευθύνοντα συμβούλου της κρατικής τηλεόρασης, ζητεί με αίτηση που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο ο πρώην δικηγόρος της ΕΡΤ, Γ.  Κόκκας.

Παράλληλα , ο κ. Κόκκας υπέβαλλε και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που θα συζητηθεί το πρωί της Πέμπτης στις 11 π.μ. στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Newsroom naftemporiki.gr