Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Κεντρική Επιτροπή ο προβληματισμός των μελών για τη συμφωνία

Τον προβληματισμό τους σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων εξέφρασαν, σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κρίνοντας ωστόσο ως κρίσιμης σημασίας την κατάληξη και επιφυλάχθηκαν να καθορίσουν τη στάση τους μόλις ανακοινωθεί το αποτέλεσμα. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο όπου θα τοποθετηθεί ο Πρωθυπουργός.

Μετά την αναλυτική ενημέρωση από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη τοποθετήθηκαν τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη του οργάνου έθεσαν σειρά ερωτημάτων σχετικά με την στάση των δανειστών στις διαπραγματεύσεις και τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης.

Υπό αυτό το πρίσμα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η συζήτηση μεταφέρεται πλέον στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο όπου αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και να απαντήσει ο ίδιος στα όσα ερωτήματα θέσουν τα μέλη του οργάνου.

Νωρίτερα ο κ. Φλαμπουράρης έκανε λόγο για μία ενιαία συμφωνία έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει κατά την διαπραγμάτευση να πετύχει μια συμφωνία που θα προβλέπει χαμηλό ποσοστό πρωτογενούς πλεονάσματος, να μην υπάρχουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ούτε νόμος για ομαδικές απολύσεις, να υπάρχει νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις συλλογικές συμβάσεις, να προβλέπει την αναδιάρθρωση του χρέους, αναπτυξιακό πακέτο και ανακατανομή των φορολογικών βαρών , ώστε να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Πηγή: ΑΜΠΕ