Skip to main content

Μάλι: Οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις σκότωσαν ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Γαλλικές ειδικές δυνάμεις οι οποίες δρουν στην επαρχία Σαχέλ του Μάλι σκότωσε δύο σημαντικά στελέχη της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.

Πρόκειται για τον Αμάντα Αγκ Χάμα, γνωστό και ως «Αμπντελκρίμ ο Τουαρέγκ» και τον Ιμπραχίμ Αγκ Ιναγουαλέν, γνωστό και ως «Μπανά».

Μαζί τους σκοτώθηκαν και άλλα δύο άτομα, κατά τη διάρκεια της γαλλικής επιχείρησης τη νύχτα της 17ης προς την 18η Μαΐου.

Η επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι κατά των ισλαμιστών το 2013 έχει μετατραπεί σε ευρύτερη επιχείρηση κατά της Αλ Κάιντα στην περιοχή του Σαχέλ.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.