Skip to main content

Ομαδικά «πυρά» από την αντιπολίτευση σε Τσίπρα – Καμμένο

Σφοδρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ άσκησε σύσσωμη η αντιπολίτευση, μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση και το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

«Η αυλαία αυτής της κακόγουστης και επιζήμιας παράστασης πρέπει να πέσει. Στην επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης όποιος βουλευτής στηρίξει τον κ. Τσίπρα, αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στην Ιστορία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Νέα Δημοκρατία. 

Και πρόσθεσε: «Το θλιβερό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου παρουσίασε σήμερα, σε εθνική μετάδοση, το σκηνοθετημένο “διαζύγιό” του: Μία παράσταση που αποβλέπει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τη διατήρηση του κ. Καμμένου και των βουλευτών του για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους».

Τέλος, δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι «ο κ. Καμμένος δανείζει δύο βουλευτές του στον κ. Τσίπρα, ώστε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς να τους διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, σημείωσε ότι «η πατρίδα δεν αντέχει άλλο τους αλληλοεκβιασμούς και την φαρσοκωμωδία που σκηνοθετήθηκε από τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο».

«Τυπικά διαλύθηκε ο συνεταιρισμός που έκανε μεγάλη ζημιά στη χώρα» πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε με νόημα ότι «ο Καμμένος φεύγει, αλλά οι Καμμένοι των Πρεσπών αναλαμβάνουν…» «Δεν υπάρχει λαϊκή και ουσιαστική εμπιστοσύνη στον κ.Τσίπρα και στον ετερόκλητο Κυβερνητικό θίασό του. Εκλογές τώρα» κατέληξε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας ότι «το Ποτάμι ποτέ δεν κρύφτηκε».

Σημείωσε δε, ότι «οι ιδεοληψίες, η αναποτελεσματικότητα, ο λαϊκισμός, το κομματικό κράτος δεν μπορεί να επιβραβεύονται». «Τα υπόλοιπα από το βήμα της Βουλής» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Το ΚΚΕ, επιπλέον, γνωστοποίησε ότι θα καταψηφίσει την κυβέρνηση, η οποία «δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση».

«Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στη βουλή μεθαύριο, ανεξάρτητα απ’ τους πιθανούς συνοδοιπόρους του κ. Τσίπρα και τα παζάρια που θα εξακολουθήσουν να γίνονται αυτές τις ημέρες, ο ελληνικός λαός είναι αυτός που δεν πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης» ανέφερε, παράλληλα.

Η Ένωση Κεντρώων, από την πλευρά της, σημείωσε με νόημα ότι «ο κ. Καμμένος δέχτηκε τα πυρά αχαριστίας του κ. Τσίπρα, ο οποίος τώρα τον πέταξε ως λεμονόκουπα». «Έπρεπε πριν πάρει το στυλό της μειοδοσίας, ο Κοτζιάς και ο Τσίπρας να είχε φύγει ο Καμμένος» συμπλήρωσε.

«Αν προσπαθεί να μαζέψει “δεξιούς πατριώτες” βουλευτές του είναι ανώφελο. Μόνο η Ένωση Κεντρώων έχει ψηλά την πατρίδα και την δημοκρατία. Μόνο η “πατρίδα” δεν φτιάχνει κόμμα παρά μόνο απόκομμα» κατέληξε.

Τέλος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, επεσήμανε ότι μοναδική λύση είναι η άμεση προσφυγή σε εκλογές.

«Τσίπρας και Καμμένος, αφού από κοινού εξαπάτησαν επί τέσσερα χρόνια τους πολίτες, συναποφάσισαν να παίξουν το τελευταίο τους κοινό θέατρο με το  σημερινό στημένο διαζύγιό τους, μόνο και μόνο, μήπως την ύστατη στιγμή μπορέσουν, ματαίως, να διασωθούν όπως-όπως στις επόμενες εκλογές».

naftemporiki.gr