Skip to main content

Αλ. Τσίπρας: Πάμε άμεσα σε διαδικασία ανανέωσης της εμπιστοσύνης

«Παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές, τα τέσσερα χρόνια με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον συνεργαστήκαμε έντιμα και πετύχαμε πολλά, βγάλαμε τη χώρα από τη δύσκολη περιπέτεια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας ότι ζήτησε από τον Πάνο Καμμένο καθαρές λύσεις. 

O κ. Τσίπρας σημείωσε πως έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Καμμένου και θα κάνει δεκτές όσες παραιτήσεις ακόμη ακολουθήσουν. Νέος υπουργός Άμυνας θα είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης. 

Τόνισε επίσης ότι έχει ενημερώσει τον προέδρο της Βουλής, ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

«Ο καθένας και η καθεμιά οφείλουμε στις κρίσιμες στιγμές να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, απέναντι στον τόπο, απέναντι σε αυτό που πιστεύουμε βαθιά ως εθνικό συμφέρον» σημείωσε και επανέλαβε ότι παρ΄ότι το Σύνταγμα τού δίνει τη δυνατότητα για αναζήτηση ad hoc πλειοψηφιών, δεν το έκανε ούτε το 2015, «όταν σύσσωμη η αντιπολίτευση με προέτρεπε να συνεχίσω, χωρίς να είναι σαφές ότι έχω την απόλυση πλειοψηφία των βουλευτών».

«Δεν θα το κάνω ούτε τώρα» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι θα ζητήσει την εμπιστοσύνη της Βουλής «για να προχωρήσω μπροστά στις μεγάλες αυτές τομές, που είναι απαραίτητες για τον τόπο, που θα δώσουν ανάσα στην κοινωνία, αλλά και θα αναβαθμίσουν τον διεθνή ρόλο της χώρας. Και ο καθείς μπροστά στις δικές του ευθύνες» κατέληξε.

naftemporiki.gr