Skip to main content

Στο Εφετείο οι δύο συνεργάτες του Χρ. Ξηρού

Στο Εφετείο μετήχθησαν από τη ΓΑΔΑ οι δύο συνεργάτες του Χρ. Ξηρού, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο εκτέλεσης ενταλμάτων σύλληψης που είχε εκδώσει σε βάρος ο ειδικός εφέτης ανακριτής.

Η μεταγωγή του 54χρονου Έλληνα και του 37χρονου αλλοδαπού έγινε με δύο συμβατικά οχήματα της Ασφάλειας, συνοδεία μοτοσικλετιστών.

Υπενθυμίζεται ότι τα εντάλματα που είχαν εκδοθεί σε βάρος τους αφορούν τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της κατασκευής / προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, της παράνομης κατοχής όπλων, χειροβομβίδων, πυρομαχικών και εκρηκτικών, αλλά και της πλαστογραφία δημόσιου εγγράφου με σκοπό την υπόθαλψη εγκληματία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων φέρεται ότι ήταν αυτός που είχε νοικιάσει το σπίτι στην Ανάβυσσο όπου συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Σύμφωνα ακόμη με πηγές, ο 54χρονος είναι απότακτος αστυνομικός, ο οποίος φέρεται πως υπηρετούσε στα ΕΚΑΜ. Κατά τις ίδιες πηγές, ο συλληφθείς είχε απασχολήσει τις αρχες και στο παρελθόν για τη σχέση του με ποινικό κρατούμενο, αλλα και για λαθρεμπόριο τσιγάρων .

newsroom naftemporiki.gr