Skip to main content

Γερμανίδα υπ. Άμυνας: Η μάχη εναντίον του Ι.Κ. δεν έχει τελειώσει

Ο πόλεμος εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος  δεν έχει τελειώσει, τόνισε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να υποτιμούνται οι δυνατότητες των μελών της.

Το Ι.Κ. «έχει ουσιαστικά ηττηθεί στο στρατιωτικό επίπεδο (…) αλλά δεν πρέπει να υποτιμηθεί» το ότι μαχητές του μπορούν ακόμη να δράσουν» ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη διάρκεια επίσκεψής της σε Γερμανούς στρατιωτικούς που έχουν αναπτυχθεί στην Ιορδανία και επιχειρούν στις τάξεις του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Η Γερμανία έχει αναπτύξει στην Ιορδανία 280 στρατιωτικούς που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εναντίον του Ι.Κ. στα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας. Η γερμανική κυβέρνηση προβλέπει ότι θα υπάρξει μείωση των δυνάμεων που έχει αναπτύξει στην περιοχή αλλά, σύμφωνα με την υπουργό, το πόσο μεγάλη θα είναι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Ακόμη, η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας υπενθύμισε ότι έχει σημασία για το Βερολίνο και την Ευρώπη η Ιορδανία να παραμείνει «σταθερή» εν μέσω της αναταραχής στην περιοχή και της τζιχαντιστικής απειλής. Παράλληλα, χαρακτήρισε «υποδειγματική» τη βοήθεια που προσφέρει η Ιορδανία στους Σύρους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) την περασμένη χρονιά, το Βερολίνο χορήγησε στρατιωτική βοήθεια ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ στην Ιορδανία, όπλα, πυρομαχικά και άλλο εξοπλισμό.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP