Skip to main content

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις κατά του πολυνομοσχεδίου

Με απεργίες, στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κορυφώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή. 

Η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή. Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΓΣΕΕ καλούν σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 5 το απόγευμα, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα.

Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό, αλλά και τους οδηγούς στην πρωτεύουσα λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό, λεωφορεία και τρόλεϊ. Σημειώνεται ότι κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Δεν θα ισχύει ο δακτύλιος

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία λόγω της απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα ισχύει σήμερα ο δακτύλιος, ενώ θα επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας των ΜΜΜ (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα (Ι.Χ, φορτηγά, λεωφορεία και δίκυκλα).

Τροποποιήσεις πτήσεων

Λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.

Συγκεκριμένα, η Αegean και η Olympic Air, ανακοίνωσαν τροποποιήσεις στις ώρες αναχώρησεις για πτήσεις του εξωτερικού και εσωτερικού, αλλά και ακυρώσεις πτήσεων εσωτερικού. Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να επισκέπτονται το site της Αegean www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή να καλούν στα τηλέφωνα: Αegean 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό), Olympic Air 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

Αποχή δικηγόρων

Την αποχή από τα καθήκοντά τους για σήμερα λόγω της επικείμενης ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αποφάσισαν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Ειδικότερα, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας εκφράζει την έντονη αντίθεσή της για το θεσμό της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης, κρίνοντας ότι οι εισαγόμενες ρυθμίσεις αντίκεινται στο Σύνταγμα και το δίκαιο της Ε.Ε., όπως επισήμαναν τόσο η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, όσο και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

Με ανακοίνωσή του πάντως ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετέχει στην αποχή, μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου που ελήφθη κατά πλειοψηφία.