Skip to main content

Παραμένουν τα προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη

Προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν στην υδροδότηση της Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός ότι η στάθμη των δεξαμενών ύδρευσης στο πολεοδομικό συγκρότημα βρίσκεται σε κανονικά επίπεδα μετά τις προγραμματισμένες διακοπές της παροχής κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, η παροχή από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού (διυλιστήριο) και τις πηγές της Αραβησσού έχει υπερβεί ακόμη και τα επίπεδα καλοκαιριού φτάνοντας στο πρωτόγνωρο ύψος των 295.000 κ.μ./ημέρα (έναντι 265.000 κ.μ. που είναι η μέγιστη κατανάλωση του καλοκαιριού).

Επίσης, βλάβες στο κεντρικό δίκτυο δεν υπάρχουν και όποτε εμφανίζονται, αντιμετωπίζονται κατά απόλυτη προτεραιότητα.  

Παρότι έχει επανέλθει η παροχέτευση προς τους καταναλωτές, δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως η υδροδότηση.

Κατά την ΕΥΑΘ, οι λόγοι είναι οι εξής::

–           υπάρχουν διαρροές, εκτός από τα υδρόμετρα, στις οικιακές διακλαδώσεις που αφορούν είτε στην ύδρευση είτε στη θέρμανση,

–           σε κάποιες περιπτώσεις οι σωληνώσεις παραμένουν παγωμένες, 

–           στις περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο ή και στους υψηλότερους ορόφους αποκαθίσταται με πιο αργούς ρυθμούς η υδροδότηση.

Στη διάρκεια της ημέρας θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και εφόσον παρατηρηθεί εκ νέου πτώση της στάθμης των δεξαμενών, ενδέχεται να υπάρξουν και νέες διακοπές το βράδυ σε κάποιες περιοχές, ώστε να μπορέσει να εξυπηρετηθεί το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών και για το μεγαλύτερο διάστημα εντός της επόμενης ημέρας.