Skip to main content

Μάντσεστερ: Επτά οι συλληφθέντες

Στη σύλληψη και έβδομου υπόπτου, στο πλαίσιο της έρευνας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση της Δευτέρας, προχώρησε η μητροπολιτική αστυνομία του Μάντσεστερ. 

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, συνελήφθη ένας ακόμη άνδρας.

Λίγο νωρίτερα, οπλισμένοι αστυνομικοί εισέβαλαν σε διαμέρισμα στο Μπλάκλει, στο βόρειο Μάντσεστερ, συλλαμβάνοντας μία γυναίκα.

Πέντε άνδρες είχαν ήδη συλληφθεί από τη Δευτέρα ως μέρος της έρευνας για την επίθεση.

«Ο γιος μου δεν ήταν μέλος του ISIS»

Στο μεταξύ, ο πατέρας του Σαλμάν Αμπέντι, δράστη της πολύνεκρης επίθεσης στο Μάντσεστερ, δήλωσε ότι ο γιος του δεν ήταν μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ή άλλης οργάνωσης, καταδικάζοντας τις τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον αμάχων.

Μιλώντας στο Reuters από τη Λιβύη, όπου κρατείται, ο Ραμαντάν Αμπέντι ανέφερε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γιο του για τελευταία φορά πριν από περίπου πέντε μέρες και «όλα ήταν φυσιολογικά».

Δήλωσε επίσης ότι ο γιος του, Σαλμάν, είπε στην οικογένειά του ότι θα πήγαινε για προσκύνημα στην Μέκκα.

Νωρίτερα, ο αδερφός του δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ ομολόγησε μετά από τη σύλληψή του -επίσης στη Λιβύη- ότι γνώριζε για την προετοιμασία της επίθεσης και ότι είναι και ο ίδιος μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με μονάδα των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης.

20 τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Υπενθυμίζεται ότι από την επίθεση που σημειώθηκε στο Μάντσεστερ το βράδυ της Δευτέρας έχασαν τη ζωή τους 22 άτομα.

Είκοσι από τους 59 τραυματίες της επίθεσης, εξάλλου, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε στο Sky News τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας.

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία, δράστης της βομβιστικής επίθεσης ήταν ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι, Βρετανός με λιβυκή καταγωγή, ο οποίος πυροδότησε τα εκρηκτικά του στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ Αρίνα.

naftemporiki.gr