Skip to main content

Γάτσιος για Σακελλαρίου και συντάξεις

«Η πεποίθηση ότι ο πλούτος και το εισόδημα που μπορούμε να απολαύσουμε είναι θέμα απόφασης κάποιων διοικητικών θεσμών ή συνάρτηση των καλών προθέσεων των κυβερνώντων και όχι συνέπεια του επιπέδου της παραγωγικότητας και του συνολικού ΑΕΠ της οικονομίας, είναι μία άποψη η οποία διατρέχει κάθετα όλα τα στρώματα και όλες τις τάξεις της κοινωνίας», τονίζει σε σχετική δήλωση ο τέως πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γάτσιος.

Σύμφωνα με τον κ. Γάτσιο, «όσο απίστευτο και αν είναι», ο παραιτηθείς Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας φαίνεται να πιστεύει ειλικρινά ότι το ύψος των συντάξεων μπορεί να καθοριστεί από τις αποφάσεις του δικαστηρίου στο οποίο προΐστατο, ανεξαρτήτως του εάν η εθνική οικονομία παράγει το απαιτούμενο εισόδημα και ανεξαρτήτως του εάν ο δημόσιος τομέας είναι σε θέση να συλλάβει αυτό το εισόδημα με τη μορφή φορολογήσιμης ύλης προκειμένου στη συνέχεια να το μετατρέψει σε πληρωμή των συντάξεων.

«Αυτό το εξωφρενικό, βεβαίως, δεν το πιστεύει μόνο ο κ. Σακελλαρίου. Προφανώς το πίστευαν και οι περισσότεροι από τα μέλη των κυβερνήσεων που κυβέρνησαν και κυβερνούν την Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια, αλλά και πολλοί ψηφοφόροι τους», σχολιάζει ο τέως πρύτανης του ΟΠΑ, ο οποίος κάνει λόγο για σοβαρό πρόβλημα οικονομικής παιδείας και στοιχειωδών  γνώσεων αναφορικά με το πώς λειτουργεί η οικονομία.

O ίδιος προτείνει μάλιστα την εισαγωγή «ενός πραγματικού μαθήματος οικονομίας» από τις μικρές τάξεις του εκπαιδευτικού συστήματος, για την εξοικείωση των μαθητών με «απλές έννοιες οικονομίας και επιχειρηματικότητας».

naftemporiki.gr