Skip to main content

Ν.Δ.: Η ιδεοληπτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στέλνει λάθος μήνυμα προκαλώντας αποεπενδύσεις

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την αναστολή του μεγαλύτερου μέρους των επενδυτικών πλάνων της Εldorado στις Σκουριές της Χαλκιδικής εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρος της οποίας Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το απόγευμα θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Πολ Ράιτ.

Σύμφωνα με τη Ν.Δ., η επένδυση της Eldorado Gold στις Σκουριές έγινε αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης του ΣΥΡΙΖΑ και στις δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις και το αποτέλεσμα είναι το πάγωμα της μεγαλύτερης επένδυσης που έγινε στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Όπως υποστηρίζει, η ζημιά στην τοπική αλλά και την εθνική οικονομία είναι μεγάλη και στην Ελλάδα ακόμα μεγαλύτερη καθώς στέλνει το λάθος μήνυμα στις διεθνείς και την εγχώρια αγορά.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι χρειαζόμαστε επειγόντως ιδιωτικές επενδύσεις. Εκτιμά ειδικότερα ότι μόνο αν προσελκύσουμε επενδύσεις ύψους 100 δισ. μέσα στα επόμενα 3 χρόνια θα πάρει μπροστά η ελληνική οικονομία, θα μειωθεί η ανεργία, θα εγγυηθούμε αξιοπρεπείς συντάξεις και αποτελεσματική κοινωνική πολιτική. 

«Η ιδεοληπτική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στέλνει σήμερα το λάθος μήνυμα και αυτό προκαλεί αμέσως αποεπενδύσεις» τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου υπογραμμίζεται ότι «χρειάζεται επειγόντως μια άλλη πολιτική η χώρα, αυτή που η Νέα Δημοκρατία υπεύθυνα προτείνει».

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα» καταλήγει.