Skip to main content

Αποβιβάστηκαν στην Παλαιόχωρα Χανίων οι μετανάστες που εντοπίστηκαν νότια της Κρήτης

Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας οδηγήθηκε αργά το απόγευμα συνοδεία σκάφους του Λιμενικού Σώματος, σκάφος με παράτυπους μετανάστες το οποίο εντοπίστηκε αργά το μεσημέρι νότια της Κρήτης.

Στο πλοίο, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου, επέβαιναν περίπου 200 μετανάστες μεταξύ των οποίων, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κανδάνου Σελίνου Αντώνης Περράκης, είναι πολλές γυναίκες και παιδιά.

Ο ακριβής αριθμός των μεταναστών θα γίνει γνωστός μόλις ολοκληρωθεί η καταμέτρηση τους και ο έλεγχος του πλοίου στο οποίο επέβαιναν.

Για την υποδοχή και φιλοξενία των μεταναστών έχει κινητοποιηθεί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού.

Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας βρίσκεται ιατρικό κλιμάκιο και ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Καντάνου για την παροχή πρώτων βοηθειών ενώ στους μετανάστες θα προσφερθεί τροφή και νερό.

Σε ετοιμότητα είναι και το νοσοκομείο Χανίων σε περίπτωση που κάποιοι από τους μετανάστες χρειάζονται ιατρική φροντίδα.

Όπως έγινε γνωστό οι μετανάστες με λεωφορεία, θα μεταφερθούν απόψε στον χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι Χανίων, το οποίο διατέθηκε από τον δήμο Χανίων όπως είχε συμβεί και με τους μετανάστες που πριν από ένα μήνα είχαν εντοπιστεί στην ακριτική Γαύδο.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο δήμος σε συνεννόηση και με το Πολυτεχνείο Κρήτης στο οποίο ανήκει ο χώρος, τις αστυνομικές αρχές και τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου φροντίζει ήδη για την διαμόρφωση του χώρου.

Πηγή: ΑΜΠΕ