Skip to main content

Μεγάφωνα για τις θείες λειτουργίες των ημερών του Πάσχα, ζητά η Ιερά Σύνοδος

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Την πρόταση της εκκλησίας για τη λειτουργία των ναών τις ημέρες του Πάσχα απέστειλε στην κυβέρνηση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Στο αρμόδιο Υπουργείου Παιδείας, προτείνεται από την Κυριακή των Βαίων να ισχύσει η αναλογία μέσα στους ναούς, ένα άτομο ανά 15 τ.μ και μέγιστος αριθμός πιστών τα 100 άτομα στους μεγάλους ναούς με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων και όλα τα άλλα υγειονομικά μέτρα.

Επίσης όπως αναφέρει η ΕΡΤ, προτείνεται η χρήση μεγαφώνων, έτσι ώστε να υπάρχουν πιστοί στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ενώ η λιτανεία των επιταφίων προτείνεται να γίνει εντός των ιερών ναών ή στον αύλειο χώρο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εκκλησία θα τελέσει περισσότερες από μία Θείες λειτουργίες ώστε να εκκλησιαστούν περισσότεροι πιστοί, ενώ ιερείς και ιεροψάλτες θα κάνουν υποχρεωτικό διαγνωστικό test covid ανά εβδομάδα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει και πάλι πριν την Κυριακή των Βαίων, μέσα δηλαδή στον Απρίλιο.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.