Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Χατζηδάκης δεν κοροϊδεύει μόνο τον κόσμο των εργαζομένων, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό

«Ο κ. Χατζηδάκης θέλει να κρύψει ότι Μητσοτάκης σημαίνει κατάργηση 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες και μειώσεις αποδοχών των εργαζομένων», απαντά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη δήλωση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη με την οποία κατηγόρησε την Κουμουνδούρου για fake news.

«Αφού πρώτα η κυβέρνησή του διέλυσε την Επιθεώρηση Εργασίας έρχεται να ολοκληρώσει την καταστροφή», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επιμένει πως ο υπουργός Εργασίας «σχεδιάζει να θεσμοθετήσει τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας μέσω ατομικών συμβάσεων, καταργώντας το 8ωρο και αφήνοντας τους εργαζόμενους στο έλεος των εργοδοτικών εκβιασμών», καθώς επίσης και «τα συνεχόμενα 10ωρα με διάρκεια μέχρι και έξι μήνες, χωρίς καμία καταβολή υπερωριακής εργασίας».

«Όλο το διάστημα της πανδημίας η κυβέρνηση νομιμοποίησε την απλήρωτη εργασία και τώρα επιχειρεί να την μονιμοποιήσει κιόλας», υπογραμμίζει και καταλήγει:

«Ο κ. Χατζηδάκης φαίνεται ότι δεν κοροϊδεύει μόνο τον κόσμο των εργαζομένων, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. Παρουσιάζει ως “μεταρρύθμιση” μια πολιτική βαρβαρότητα που θα φέρει μειώσεις μισθών και μας γυρνάει στις μέρες της χρεοκοπίας. Να είναι σίγουρος ότι η απάντηση που θα του δώσει η κοινωνία θα είναι αυτή που αντιστοιχεί στο μέγεθος της επίθεσης που σχεδιάζει».