Skip to main content

Φ. Γεννηματά: Οι δραστηριότητες ανοίγουν γιατί δεν αντέχει άλλο η οικονομία και ο κόσμος

«Σήμερα ανοίγουν οι δραστηριότητες όχι γιατί έχουμε λιγότερα  κρούσματα, ούτε γιατί το κάνουμε με ασφάλεια, αλλά γιατί εξαντλήθηκε η αντοχή της οικονομίας και η υπομονή της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε σε συνέντευξή της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι οι πολίτες αισθάνονται σιγουριά από τη στάση του ΚΙΝΑΛ, ενδυναμώνοντάς το. 

Η κ. Γεννηματά, μιλώντας στον RealFM 97,8, σημείωσε ότι «Οι πολίτες παρακολουθούν και καταλαβαίνουν και βλέπουν την υπεύθυνη στάση του Κινήματος Αλλαγής που προσπαθούμε πραγματικά με σοβαρότητα και με υπευθυνότητα να συμβάλουμε στην εθνική προσπάθεια όλων μας. Ο κοινός εχθρός είναι ο κορωνοϊός». 

Επίσης, επεσήμανε ότι τα self-tests είναι καλό εργαλείο, αλλά θα έπρεπε, όπως είπε, «με ευθύνη της πολιτείας να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι και από τον ΕΟΔΥ για να μπορούμε να διασταυρώνουμε τα πραγματικά επιδημιολογικά στοιχεία και να μην χάσουμε γι άλλη μία φορά τον έλεγχο, γιατί ακόμα υπάρχει συνωστισμός». .

«Τα σχολεία ένα χρόνο μετά ανοίγουν με 25 και 30 μαθητές ανά τάξη και αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο», πρόσθεσε. 
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, όσον αφορά την οικονομία και τις επιχειρήσεις, είπε  ότι «Έχουμε προτείνει 120 δόσεις και 30% κούρεμα για τους συνεπείς επιχειρηματίες που θα ανταποκριθούν. Το δεύτερο που χρειάζεται οπωσδήποτε είναι να υπάρξει ένα πάγωμα των δόσεων προς τις τράπεζες για τέσσερις με έξι μήνες αλλά και ένα υποχρεωτικό άπλωμα των δόσεων προς τις τράπεζες στον εξωδικαστικό συμβιβασμό».

Το τρίτο και κυρίαρχο, υπογράμμισε, είναι «η ρευστότητα, επιστρεπτέα με 70% ενίσχυση και βεβαίως επιδότηση 100% των ασφαλιστικών εισφορών για να μην έχουμε ανεργία και λουκέτα και αναστολή των πλειστηριασμών και του πτωχευτικού κώδικα, του πτωχευτικού νόμου που οδηγεί πραγματικά σε τεράστιο αδιέξοδο».

Εξέφρασε επίσης ανησυχία παρά το γεγονός ότι φαίνεται, όπως επεσήμανε, να υπάρχει μία ύφεση, γιατί «η Τουρκία πιέζει πάρα πολύ για την επικύρωση του Τουρκολυβικού μνημονίου από το κοινοβούλιο της Λιβύης και εφιστώ την προσοχή στον κ. Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση του, διότι αυτό δεν πρέπει με τίποτα να γίνει».

Για την ψήφο των αποδήμων, η κ. Γεννηματά τόνισε πώς «Έχουν πλήρη πολιτικά δικαιώματα όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει η λογική των περιορισμών».

Δυστυχώς, συμπλήρωσε, «με τα παιχνίδια που παίζονται ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το Σύριζα δεν θα υπάρξουν οι 200 ψήφοι και θα χαθεί αυτή η ευκαιρία για τους απόδημους». 

Τέλος, η κ. Γεννηματά, διαβεβαίωσε ότι  το ΚΙΝΑΛ, βρίσκεται δίπλα στους πολίτες που υποφέρουν, στους μικρομεσαίους, στους πιο αδύναμους, γιατί, όπως υπογράμμισε, βλέπει ότι οι ανισότητες μεγάλωσαν και από την οικονομική, αλλά και από την υγειονομική κρίση.  «Οι άνθρωποι αυτοί, βλέπουν την υπεύθυνη στάση μας, ακούν τις προτάσεις μας, νοιώθουν σιγουριά από την παρουσία μας και γι’ αυτό δυναμώνουμε», κατέληξε η κ. Γεννηματά.