Skip to main content

Φ. Γεννηματά: Σε ασυδοσία το πλαίσιο για την κυριακάτικη λειτουργία

Οι εργασιακές σχέσεις και οι ρυθμίσεις για τη διεύρυνση της εργασίας τις Κυριακές, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, με το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνουν «μέτρα αντιαναπτυξιακά, μέτρα που οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση, σε απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, της συλλογικής αυτονομίας και των εργασιακών σχέσεων».

Όσον αφορά την εργασία τις Κυριακές, η κα Γεννηματά τόνισε ότι «υπήρχε από το 2013 ένα ρυθμισμένο πλαίσιο για επιπλέον οκτώ Κυριακές τον χρόνο, το οποίο με ευθύνη της κυβέρνησης οδηγείται σε πλήρη απελευθέρωση και ασυδοσία».

Έμφαση έδωσε κυρίως, στις εργαζόμενες μητέρες, οι οποίες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν παράλληλα στις οικογενειακές και εργασιακές τους υποχρεώσεις. 

«Οι νέες διατάξεις αναδεικνύουν σκοπιμότητες εξυπηρετήσεων της κυβέρνησης σε συγκεκριμένα συμφέροντα και επιχειρηματικούς ομίλους» κατέληξε και προανήγγειλε «μάχη για αξιοπρεπή εργασιακά δικαιώματα».

naftemporiki.gr